انبر قفلی:
نوعی انبر است که میتوان فاصله بین دو فک آن را توسط پیچی که در انتهای دسته قرار دارد، تنظیم کرده و سپس آن را قفل کرد. این انبرها دارای دو فک هستند که یکی ثابت و دیگری قابل تنظیم است. همچنین دو دسته دارند که دستهها نیز یکی ثابت و دیگری متحرک است. کلیه قطعات و اتصالات آن از فولاد ساختهشده و کاملاً صیقلی بوده و عاری از هرگونه لبههای خشن و تیز هستند.
کاربرد انبر قفلی برای ثابت نگهداشتن و گرفتن مهره و سرپیچ بهعنوان آچار، ثابت نگهداشتن لوله بهعنوان آچار لوله گیر و یا نگهداشتن اشیا مانند انبردست و یا فشردن دو قطعه به یکدیگر مانند گیره است.زمانی که شما با پیچ و مهرههای فرسوده سروکار دارید و هرلحظه ممکن است که پیچها در هنگام کار بشکنند انبر قفلی به کمک شما میآید و این امکان را برای شما فراهم میکند تا پیچها و مهرهها را بازکنید؛ اما کاربرد آنها بیش از آن چیزی است که شما فکر میکنید. بهوسیله انبر قفلی شما میتوانید برای چسباندن اشیا کوچک استفاده کنید، یا حتی باز کردن زیپهای خراب و یا بستن نشتی لوله رادیاتور تا زمانی که لوله هنوز سرد نشده و کار با آن سخت است.
انبر قفلی (به انگلیسی: Locking pliers) نوعی انبر است که میتوان فاصلهٔ بین دو فک آن را با استفاده از پیچی که در انتهای دستهٔ آن قرار دارد تغییر داد و سپس آن را قفل کرد. کاربرد معمول این انبر درگرفتن قطعات و بازکردن پیچهایی است که سر آنها خراب شدهاست.
انواع انبر قفلی
. انبر قفلی سرفَک که به نوع تسمهای هم معروف است. انبر قفلی مهرهگیر که برای قفل کردن مهره مناسب است. انبر قفلی ورق گیر که برای قفل کردن صفحات یا ورق های چوبی ، فلزی و … مناسب است . انبر قفلی فیلتر باز کن که برای باز کردن انواع فیلتر های روغن در خودرو و ماشین آلات مناسب است . انبر قفلی گیره ، که در سایز های مختلف بعنوان گیره دستی مورد استفاده قرار میگیرد . انبر قفلی چند کاره که غیر از انبر ، در دو سمت جانبی خود چکش و میخکش هم دارد .
این ابزار با قابلیتی که دارد، بهخوبی در محل ثابتشده و این امکان را به شما میدهد که بهراحتی کارهای فنی خود را انجام دهید. در هنگام کار با انبر قفلی دقت کنید تا فشار وارده زیاد نشود چون ممکن است باعث ایجاد خسارت شود. انبر قفلی برای اولین بار با نام (Vise- grips) توسط ویلیام پترسون در آمریکا اختراع شد.
انواع انبر قفلی:
انبر قفلی دارای انواع مختلفی است که برحسب نوع کاربرد، این تقسیمبندی انجامشده است. اکثر افراد تصور میکنند که فقط یک نوع انبر در بازار وجود دارد اما خوب است بدانید که آنها انواع مختلفی دارند که برحسب نیاز و کاربرد انبر قفلی میتوانند مورداستفاده قرار گیرند.
۱-نبر قفلی سر فک دار که به آن انبر تسمهای نیز گفته میشود.
۲- انبر مهره گیر که برای باز کردن و بستن مهرههای ششگوش و دیگر انواع مهرهها به کار میروند بدون اینکه به سطح مهره آسیبی وارد شود.
۳-انبر قفلی لوله کور کن (دمباریک): این نوع از انبر قفلی میتواند لولههای مسی نرم را بهراحتی خم کرده، مسدود و آببندی کند.
۴-انبر قفلی کلمپ دار: دهانه این انبر قفلی C شکل است
۵-انبر قفلی فیلتر بازکن
۶-انبر قفلی جوشکاری: در این نوع انبر فکها بهصورت U شکل هستند که امکان اموری مانند جوشکاری، لحیمکاری و پرچکاری و … را فراهم میکنند.
کاربرد انبر قفلی:
انبر قفلی ابزاری چندکاره و قدرتمند است که برای طیف وسیعی از کارهای فنی و تعمیراتی کاربرد دارد. از جمله کاربردهای این ابزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نگهداشتن وسایل مختلف: انبر قفلی به واسطه فکهای قدرتمند خود قادر به نگه داشتن انواع اشیاء با اشکال و اندازههای مختلف است.
چرخاندن پیچهای زنگ زده و خورده شده: در مواقعی که به دلیل رطوبت یا خوردگی، پیچها به آچار گیر نمیکنند، انبر قفلی به کمک شما میآید و با قدرت و تسلطی که دارد، پیچها را باز میکند.
ثابت نگه داشتن و گرفتن مهرهها: علاوه بر این کاربرد انبر قفلی در ثابت نگه داشتن مهرهها، خصوصاً مهرههای فرسوده و خراب نیز هست.
استفاده به عنوان آچار لوله گیر: انبر قفلی میتواند به عنوان آچار لوله گیر نیز عمل کند و برای نگهداشتن لولهها و باز و بسته کردن اتصالات آنها مورد استفاده قرار گیرد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.